Lista: Luleås bästa mitt-i-säsongenvärvningar

"Han kunde inte stoppa en parkerad bil."

Earvin Morris passade perfekt i BC Luleå.

Earvin Morris passade perfekt i BC Luleå.

Foto: NSD

Blogg2021-02-07 10:32

Jag har ingen aning om BC Luleå kommer att värva en ersättare till sparkade A.J. Davis, klubben har inte i klarspråk kommunicerat ut sin plan. Men hur det än är med den saken - klockan har börjat ticka ganska snabbt och i månadsskiftet stänger värvarfönstret. Känslan i dag är att BC Luleå sitter helnöjd men det kan förstås ändras. Vi får se.

Nåväl. Det här med att värva spelare mitt under en säsong kan ibland vara lite riskfyllt men också ge ett jäkla lyft om det träffas helrätt. Bloggen kikade i historieböckerna och hittade ett gäng spelare som gjort skillnad i Luleå.

Donald Williams, guard, Plannja 2003-2004

"Hypade Brett Nelson kunde inte stoppa en parkerad bil i försvar, tränaren David Visscher fick nog och in kom tungt meriterade Williams. Och med facit i hand: Veteranguarden lyfte Plannja till en ny nivå vilket räntade i ännu ett SM-guld."

Donatas Sabaliauskas, forward, Plannja 2003-2004

"Tränaren David Visscher satt på en tunn bänk och behövde en målgörande rollspelare. Han fann en glad lax från Litauen som efter en trevande inledning blev en nyckelspelare i det guldglimrande slutspelet." 

John Williamson, forward, Plannja 2009-2010

"En av de bästa spelarna som Luleåklubben någonsin hittat. En stark, fysisk och tuff forward som gjorde det mesta och lite till."

Mike Gibala, forward, Plannja 1998-99

"Tränaren Brad Dean behövde fylla ut bänken med tuffhet, returtagning och attityd. I kanadensaren Gibala fann han det - och ett par vassa armbågar."

Marcus Relphorde, guard/forward, LF Basket 2011-2012

"Tränaren Charles Barton hittade det här guldkornet när Justin Safford inte pallade mörkret i Luleå längre. En två meter lång guard/forward med bra bollbehandling och en målgörares mentalitet. Jag tror aldrig Luleåpubliken fattade hur bra Relphorde egentligen var."

Keith McLeod, guard, LF Basket 2013-2014

"Under den största sportsliga krissäsongen på 20 år kom och gick spelare mest hela tiden. De flesta med minst sagt skiftande kvalité. Men en fullträff gjordes i alla fall och det var NBA-meriterade Keith McLeod som hade en enorm kapacitet. Men inte ens han kunde hjälpa det här hjälplösa laget."

Earvin Morris, guard, BC Luleå, 2018-2019
 

"BC Luleå hade alla möjliga problem att hitta rätt ersättare till knäskadade Daniel Alexander men när Earvin Morris dök upp föll mycket på plats. Men en handskada i slutet av grundserien förstörde allt för BC Luleå som kollapsade i slutspelet mot Jämtland."