Det hÀr kan vara den viktigaste vÀrvningen nÄgonsin

Bloggen ha redan tidigare analyserat den oerhört tuffa sits som BC LuleÄ hamnat i sedan stjÀrnan Adam Rönnqvist för en vecka sedan meddelade att han lÀmnar klubben för spel i den islÀndska ligan.

Peter Öqvist och HĂ„kan Larsson har mycket jobb att göra.

Peter Öqvist och HĂ„kan Larsson har mycket jobb att göra.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Basketbloggen2022-07-16 14:44

Om laget ska ha en tydlig chans att bli bĂ€ttre Ă€n den förra sĂ€song mĂ„ste förstĂ„s den 31-Ă„rige veteranen ersĂ€ttas med kvalitĂ© - inte  nĂ„gon ung spelare frĂ„n LuleĂ„s basketfamilj. Vi snackar om kvalitĂ© som grĂ€nsar till landslagsklass och spelare av den typen stĂ„r inte direkt pĂ„ kö för att flytta upp till LuleĂ„. Det Ă€r inte direkt 1999 lĂ€ngre.

Det blir helt enkelt jÀtteknepigt för BC LuleÄ att lyckas med det. Dock inte omöjligt.

Men vi lÀmnar det problemet en stund.

Just nu sitter trĂ€naren Peter Öqvist och scannar av marknaden som ska ge BC LuleĂ„ lagets fjĂ€rde importspelare som givetvis kommer landa pĂ„ bakplan. Och det Ă€r lika bra att vara tydlig: Han mĂ„ste vara lagets bĂ€ste spelare – utan diskussion. Det mĂ„ste vara en ledare, en kreatör, en mĂ„lgörare och en defensiv kraft. Allt i ett i ett riktigt superpaket.

Givet det oerhört tuffa personallÀge BC LuleÄ hamnat i kan just den hÀr importvÀrvningen vara en av de viktigast som klubben nÄgonsin gjort. Lite tillspetsat. Men sÄ kÀnns det i alla fall. Vi snackar nivÄer som Brandon Rozzell, Andrew Mitchell och Eric Elliott nÄdde.

HĂ€r fĂ„ inget gĂ„ fel. Inte millimeter. Och Ă€ven om klubben prickar 100 procent Ă€r det inte sĂ€kert att det rĂ€cker för att vara ett lag som Ă€r relevant och har potential att nĂ„ en SM-final. SĂ„ lĂ€nge inte Adam Rönnqvist ersĂ€tts med en bra svensk spelare, pĂ„ nĂ€stan vilken position som helst, blir utgĂ„ngslĂ€get jĂ€ttetufft. 

Det skulle vara möjligt men dÄ mÄste massor av saker landa rÀtt. Men det reder jag ut i ett annat blogginlÀgg nÄgon annan gÄng.