Ett första stort steg mot SM-finalen

Veteranen har börjat varva upp – det är ett gott tecken.

Allis Nyström har börjat varva igång.

Allis Nyström har börjat varva igång.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-04-02 20:32

När spelarna i Luleå Basket inte kunde träffa en ladugårdsvägg från trepoängslinjen i den första semin mot Östersund – 4 av 26 – fick laget gå till det som funkar i alla väder; Nämligen försvarsspelet. Och där fanns inga ihåligheter att skönja. Luleå provocerade fram 25 turnovers av tränaren Alva Starks lag vilket ledde till mängder av bekväma poäng.

Den spelare som ledde Luleå i det defensiva spelet var stjärnguarden Brooke MCcarty Williams som satte en enorm press på Östersundsspelarna och snodde fyra bollar enligt statistiken vilket kändes som det dubbla.

McCarty-Williams var – tillsammans med ligans bästa spelare Bria Goss (20 poäng) –  också supereffektiv offensivt med 18 högprocentiga poäng. 

Men ska vi plocka fram något som stack ut lite extra hos Luleå Basket den här segerkvällen (84–55) får det vara veteranen Allis Nyström som gjorde sin tredje match efter det långa skadeuppehållet. 29-åringen fick lite futtiga elva minuters speltid men visade att hon börjat varva upp och så sakteliga hitta tajmingen igen. Nyström var prickfri med tolv poäng samt sju returer och visade att hon nu vill börja konkurrera om ännu mer kvalitativ speltid.

Nästa match spelas på tisdag i Luleå energi arena och sedan väntar ett märkligt uppehåll på en dryg vecka innan Luleå kan spika ihop den här matchserien med 3–0 och bli klart för SM-final. Så hav lite tålamod.