Det var klockan 10 på torsdagsförmiddagen som skönhets- och kosmetikbutiken Rituals hissade upp gallret i Strandgallerian.

– När vi hade hissat upp gallret en halvmeter började folk krypa in, vi gav ju goodiebags till de 50 första. Det har verkligen varit superbra, berättar butikschefen Ida Gabrielsson.

Hon har ett förflutet inom mode och skor och tar sig an en ny bransch med entusiasm.

Artikelbild

| Nellie Hedström besökte den nya butiken med vännen Moa Lagnebäck.

– Jag triggas av att saker jag inte kan sedan förut. Det är jättekul att jag får lära mig mer och lära ut till andra, säger hon.

Vid 14-tiden på eftermiddagen uppskattar hon att runt 200-250 personer har hittat in i butiken, och kunderna fortsätter att strömma.

En av de nyfikna besökarna är Emmy Amal.

– Det är ju jättespännande att se vad de har för nya grejer, jag gillar skönhetsprodukter. Kanske hittar jag något som passar mig, säger hon.

Artikelbild

| Det verkar bli en lyckad premiärdag för Rituals i Strand galleria.

Nellie Hedström passade också på att göra ett besök på premiären.

– Jag tycker att de har fräscha dofter. I dag vill jag köpa duschskum, jag hade hört talas om det och blev sugen, säger hon.

Artikelbild

| Om vi säger Rituals tänker de flesta på handtvål.

Ida Gabrielsson och hennes fyra kollegor i butiken har goda förhoppningar inför framtiden.

– Jag tror att det kommer gå galant i Luleå och att vi även kommer att täcka stora delar av Norrbotten, folk kommer ju gärna ner norrifrån och handlar här på helgerna. Rituals är ett etablerat varumärke som många vet om, säger Ida.

En snygg handtvål och hudkräm på handfatet har kommit att bli närmare regel än undantag på lägenhetsvisningar och badrumsbilder i sociala medier.

– Men vi har ju även duschskum, kroppsolja, smink, ansiktsvård, doftstickor, parfymer, yogakläder och mycket mer. Har man en stressig dag kan det här vara det lilla extra i vardagen, vardagslyx helt enkelt, säger Ida.