För snart ett år sedan släppte Magnus "Kitok" Ekelund "#DARKWEBDETOX” med en efterföljande Sverige-turné. Nu är Jokkmokk-rapparen ute på vägarna igen – som "knegare" åt Mattias Alkberg.

Ekelund säljer merchandise på konserterna och är mannen bakom den virala Alkberg, som många hajade till över då han dök upp på Instagram för två veckor sedan.

– Det är väldigt kul att starta upp något från scratch, ett nytt konto som redan har 1 300 följare. Det är skitroligt, säger Ekelund.

Artikelbild

| Magnus Ekelund alias Kitok

Magnus Ekelund, som nyligen startat upp en ny Youtube-kanal, filmade Alkberg för några år sedan i sin dåvarande kanal och därifrån kom idén att han skulle ansvara för sociala medier på turnén för "Åtminstone artificiell intelligens". På Facebook och Instagram har bilder blandats med nya och gamla filmklipp som snabbt blivit populära.

– Han (Alkberg) ser kanske inte poängen i varför vi gör allt, men säger ändå "okej, är det här viktigt så kör vi". Men det är ju efter en viss övertalan, säger Ekelund och skrattar.

LÄS MER: "Vore ju mäktigt att hinna se jorden gå under medan man levde"

Huvudpersonen själv och Jokkmokks affischnamn hjälps åt att sköta de officiella kontona.

Artikelbild

| Mattias Alkberg

– Han formulerar sig på ett sätt som är så jävla Matti, vilket är svårt att fejka. Så jag hjälper bara till med att se till att saker händer, säger Ekelund.

Måste du vara på honom mycket?

Artikelbild

| Magnus Ekelund ansvarar för Mattias Alkbergs sociala medier på hans turné.

– Nej, han tycker att det är ganska kul. Jag är där för att ligga på och när man börjar få in hela grejen är det rätt roligt. Han är lite av den gamla skolan, men är så jävla snabb och rolig att det är kul att göra saker med honom.

Meningen "Mattias Alkberg har sänt live" är inget en väntar sig?

– Haha. Nej och det är nog därför både han och jag tycker att det är kul. Det är lite oväntat. Det är roligt att göra och ett bra utgångsläge.

LÄS MER: "Jag trodde aldrig jag skulle få en till nystart"

Att turnera på helgerna betyder också att det finns en del tid över till Kitok-låtar på veckorna. Under onsdagen signade Magnus Ekelund med en ny manager och en video till låten "Inland empire" har spelats in i Jokkmokk. Så fort han hittat skivbolag tror han att Kitok börjar synas utåt igen och då blir det en återkomst till "den ljusa sidan", jämfört med hans mörka senaste album.

Håller du med om att "Inland empire" låter lite som "Paradise Jokkmokk"?

– Det är ganska intressant. När en artist är känd för ett signum har de oftast många låtar på samma tema. Det är så jävla konstigt att jag bara har en enda låt på temat jag har blivit signifikant med, säger han.

– Det går inte att fejka sådana grejer, men nu har suget kommit efter att skriva mer saker på det sättet. Det är lite åt det hållet.

På fredag kommer Magnus Ekelund till Kulturens hus, Luleå. För att sälja prylar och sända live.