Svea taxi vann - efter en andra upphandling

Nu har Svea Taxi efter ett beslut om överprövning av förvaltningsrätten tilldelats färdtjänst, skoltransporter, omsorgsresor med taxi och specialfordon. Taxiföretaget var drygt 1,2 miljoner billigare än konkurrenten Boden Taxi.

Bodens kommun2019-11-01 10:39

Uppdraget upphandlades och tilldelades först Svea Taxi i mars. Men Boden Taxi överklagade upphandlingen och fick igenom en överprövning. Förvaltningsrättens dom blev att Bodens kommun fick göra om upphandlingen. 

Tidigare har Bodens kommun upphandlat färdtjänst och skoltransporter med taxi som ett separat avtal. Men vid den senaste upphandlingen har man valt att slå samman uppdragen.Anledningen till detta är att kommunen i dialog med aktuella leverantörer tycker det finns vissa samordningsvinster att göra om uppdragen samkörs vilket sänker kostnaderna.

Upphandlingen för den här perioden är från 1 januari 2020 till 31 december 2021. Avtalet kan förlängas 12 månader i taget, dock längs två perioder om det inte skriftligen säjs upp av Bodens kommun ett halvår i förväg före avtalets utgång. Så maximalt kan det nya taxiavtalet löpa till och med sista december 2023.

Några kvalificeringskrav som ställts är bland annat uppgifter från skatte- och kronofogdemyndighet, särskilda arbetsrättsliga villkor, referensobjekt liksom miljökrav på fordonen. Bodens kommun har vid utvärderingen antagit det mest fördelaktiga anbudet vilket blev Svea taxi. Deras anbud låg på  9 miljoner, 876 889 kronor medan Boden Taxi slutade på 11 miljoner 116 113 kronor. 

Kommunchefen ska teckna avtalet efter tilldelningstidens slut om det inte sker någon mer överprövning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!