Vid kusten är prognosen tidvis soligt med växlande molnighet enligt SMHI. Temperaturen förväntas stiga till omkring 20 till 25 grader under dagen. Det mulnar dock på framåt eftermiddagen och det finns även risk för en och annan skur. Under dagen är vinden sydvästlig och under natten nordvästlig till växlande. Natten blir molnig med en temperatur kring tio grader med inslag av regn.

Något ostadigare blir det i inlandet där det förväntas regn på morgonen som under dagen övergår till lokala skurar och växlande molnighet. I de norra delarna lättar molnen frampå eftermiddagen. Temperaturen ligger kring 17 till 23 grader med sydvästlig vind. Under kvällen blir det varierande molnighet med en temperatur på fem till tio grader, nordvästlig vind.

Fjällen följer i inlandets fotspår. Här blir det halvklart eller mulet under dagen med inslag av skurar. Temperaturen blir tio till 15 grader. Mot kvällen lättar molnigheten något för att återigen sluta upp framåt natten. Då sjunker temperaturen ner till omkring fem grader. Under dagen är vinden sydostlig och mot natten nordvästlig.