"Lulebo har ett bestånd i behov av underhåll"

Efter fyra år på Luleås renhållningsbolag Lumire tar Erik Öhrling, 47, över jobbet som vd för kommunala bostadsbolaget Lulebo.

Erik Öhrling, 46, tror att hans bakgrund med underhållsutveckling kommer väl till pass på Lulebo.

Erik Öhrling, 46, tror att hans bakgrund med underhållsutveckling kommer väl till pass på Lulebo.

Foto: Jessica Tervaniemi

Luleå kommun2019-10-25 15:49

På fredagseftermiddagen offentliggjorde Lulebo att rekryteringen av ny vd är klar. Mot slutet av januari kliver 47-årige Luleåbon Erik Öhrling på jobbet efter Anna-Stina Nordmark Nilsson som blev regiondirektör i maj. 

Han är just nu vd för Luleå miljöresurs.

– Jag är fruktansvärt stolt över Lumire och alla som jobbar här på företaget. Vi har haft en rolig resa under åren som jag jobbat här, där vi jobbat mer med hållbarhet och närmat oss kunderna med ökade öppettider, säger han.

Hur sålde du in dig själv?

– Jag försöker bara vara så ärlig jag kan vara och berätta vad jag kan och har gjort. Jag har jobbat 22 år inom industrin och väldigt mycket inom underhåll och underhållsutveckling och Lulebo har ett bestånd som är i behov av underhåll.

Hur tänker du tackla det?

– Jag tror att jag är ganska analytiskt lagd. Det handlar också om att få all personal att dra åt samma håll och jag är övertygad om att det finns väldigt mycket kompetens på Lulebo.

Erik Öhrling

Bor: Med familjen i Luleå.

Examen vid LTU 1997 – civilingenjör väg och vatten. 

Certifierad expert på området underhåll.

Lumires vd sedan 1 september 2015.

Tidigare produktionschef på Billerud Korsnäs AB i Karlsborgsverken med ansvar för hela produktionsprocessen, från virkesintag, via massa- och pappersproduktion till utlastning.

Flera års erfarenhet av ledande befattningar, bland annat som teknikchef och arbete med underhållsutveckling på Vattenfall Service.

Efter fyra år lämnar Erik Öhrling jobbet som vd för Luleås renhållningsbolag Luleå miljöresurs, Lumire.
Efter fyra år lämnar Erik Öhrling jobbet som vd för Luleås renhållningsbolag Luleå miljöresurs, Lumire.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!