Norrbottens Media har tidigare berättat om Luleåkillen Ali Karimi, som har åkt ned till Stockholm för att delta i den sittande demonstrationen på Medborgarplatsen. Bakom demonstrationen står nätverket Ung i Sverige och deras krav är att Migrationsverket stoppar utvisningarna till Afghanistan. När Ali Karimi kom till platsen på torsdagen fanns farhågor om att demonstranterna skulle komma att bli angripna av grupper med rasistiskt budskap under kvällen. Enligt Ung i Sveriges talesperson Fatemeh Khavari har deltagarna tagit emot flera hot, som även har polisanmälts.

– I natt (läs natten mot fredagen) fanns flera svenskar på plats här för att hjälpa oss och skydda oss, säger Ali Karimi.

Han beskriver stämningen som god och demonstranterna har fått matpaket och frukt från frivilliga som har kommit till platsen.

På torsdagen besökte migrationsminister Heléne Fritzon Medborgarplatsen och pratade med ungdomarna. Men demonstrationen kommer att fortsätta, enligt ett uttalande från Ung i Sverige på fredagseftermiddagen. När Norrbottens Media når Ali Karimi berättar han att en del av ungdomarna börjar bli lite trötta. Demonstrationen har pågått sedan i söndags. Själv tänker han stanna kvar under kvällen och natten och kanske sova över på platsen tillsammans med de andra demonstranterna.

– Vi hoppas fortfarande på att Mikael Ribbenvik ska dyka upp.