Med start 16 juni börjar SAS köra direkt till den spanska solkusten från Skellefteå. Flygningarna till Malaga kommer att gå tisdagar och lördagar.

– Vi fortsätter att anpassa våra destinationer efter våra kunders önskemål, och ser att allt fler vill resa med oss på fritiden, inte minst på sommaren. Vi fortsätter även i år att satsa på Spanien, där antalet resenärer till Malaga bara ökar, och vi gläds nu åt att öppna en direktlinje dit även från Skellefteå, säger Anders Wahlström, försäljningschef, SAS Sverige i ett pressmeddelande.

Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport, gläds åt tillskottet som han beskriver som en fantastisk nyhet för orten och regionen:

– Skellefteås placering på mitt på Norrlandskusten innebär att upptagningsområdet för den nya linjen sträcker sig från Luleå ner till Umeå och dessutom fångar upp passagerare från inlandet.

I ett första steg kommer SAS kommer erbjuda avgångarna fram till november.

Enlig bolaget kommer flygningarna att ske med fabriksny A320neo med 180 säten. I och med att den nya modellen börjar användas räknar SAS med att bränsleförbrukningen ska minska med 15–18 procent, jämfört med föregångaren.