Brunfeldt delade bilden på den omdebatterade diskmaskinen. "Sätt på mej när jag är full", står det på diskmaskinen som är placerad i kommunhuset i Övertorneå.

Christina Snell-Lumio tog upp frågan under kommunfullmäktige, men den dränktes av andra tunga frågor i debatten. På sociala medier har diskussionerna dock tagit fart. Nadja Brunfeldt delade Snell-Lumios bild på Facebook. Då fick hon hat som svar.

– Det blir obehagligt hur folk beter sig, säger Brunfeldt.

En del skrev i kommentarsfälten, andra har skickat personliga meddelanden till henne.

– Det är ironiska bilder med kommentarer om feminister – man är en skithög och allt möjligt. Det är sexistiska bilder och kommentarer, säger Nadja Brunfeldt, socialdemokrat som tidigare har varit politiskt aktiv i Övertorneå men som nu verkar i Kalix.

Brunfeldt tycker att skylten har varit olämplig att ha på diskmaskinen.

– Man kan ju skämta till det, jag tycker själv om att det är lättsamt ibland. Men det här är inte roligt. Det är sexistiskt och alla som läser det förstår vad det handlar om. Jag förknippar det med kvinnor, eller män, som blir fulla och våldtagna. Det är ett stort problem vi har i samhället.

– Det jag är mest orolig för är att det är unga killar från högstadiet som har fruktansvärda kommentarer. Då blir jag orolig och frustrerad. Här måste man göra något i skolorna. Föräldrar behöver uppfostra sina barn.

Kommunalråden, Tomas Vedestig (Öfa) och Tomas Mörtberg (C), säger att de har tagit reda på historien om den här skylten. De hävdar att det är en anställd som med goda intentioner placerade skylten på diskmaskinen.

– Att det dessutom är en kvinna som har placerat skylten där tar udden av diskussionen tycker jag, säger Tomas Mörtberg (C).

Oavsett vem, är den lämplig att ha där?

– Nej. Jag förstår att det här går att associera till annat. Den ska plockas bort, det är inte mer än så.