En bra skridskoåkare som är offensivt lagd och högerskytt. Låter det som Daine Todd? Jo, men det finns ett kriterie till: Rejäl skottkraft. Där har ni min produktbeskrivning på den som ska ersätta kanadensaren.

Det är – i mitt tycke – inte svårare än så.

Åtminstone inte om man inte har någon plånbok att fundera på.

30-åringen har många av de ingredienser som Luleå Hockey sökte när han ersatte Jonathan Sigalet inför förra säsongen.

LÄS MER: Därför bryter Luleå Hockey med backen

I mångt och mycket gillar jag också Daine Todd som spelare.

Rörligheten, offensivlustan och de där oväntade ruset och drivet mot kassen när motståndarforwarden minst anar det.

Det sistnämnda är en egenskap som är mer regel än undantag i dagens moderna hockey – men jag förmodar att det fortfarande är lika svårt att försvara sig mot som när Johan Åkerman skojade med mig.

I slutet av 90-talet, månaderna innan milleniumskiftet, möttes vi. Han var då en etablerad offensiv back i Skellefteå, jag var en junior i Kiruna som försökte spela till mig ett a-lagskontrakt.

Innan träningsmatchen visste jag knappt vem Åkerman var – efter förlusten i Skellefteå Isstadion var jag egentligen inte klokare.

Förvisso var det jag som alltid skulle hålla reda på honom där på Skellefteås offensiva blålinje, men varje gång jag vred bort huvudet en millimeter och tittade nedåt i den egna zonen så drog han.

Till slut markerade jag i min ensamhet linjen samtidigt som han stod och vispade på bortre stolpen.

Hela matchen.

Så ryggtavlan och målgesten kände jag igen ganska snabbt.

Men särskilt mycket mer fick jag inte se av honom.

Nu tappade jag spåret lite – det här ska ju handla om att Todd och Luleå Hockey går skilda vägar.

Egentligen har den offensiva backen alla kvaliteter som man nuförtiden vill ha och skulle han få vara skadefri tror jag att han hade fått ett riktigt lyft till kommande säsong, då han nu också har fått ett års rutin i SHL.

Så jag blir en aning förvånad att klubben väljer att bryta avtalet.

Nu förväntar jag mig att han ersätts av en pjäs som är en liknande spelartyp och som också är högerskytt men som har ett Tim Heed-skott och är lite mer rejäl och kan skapa ytor med sin kropp.

Det låter dyrt det – och det är det väl säkert också.

Åtminstone i de flesta fall.

Så det skulle väl inte vara någon större skräll om det blir en svensk och relativt ung lösning där det sammanslaget med den ekonomiska biten och uppsidorna som finns kan ge rejäl "bang for the buck" om allt faller väl ut.

Nu kryllar det kanske inte av skickliga svenska backar på marknaden men kanske är det nån offensiv pjäs som är på väg hem från Nordamerika.

Oavsett: Luleå Hockey måste träffa rätt på den här ersättaren – för det andas inte direkt säkra offensiva kort, förutom "Bulan" då, i det här lagbygget.

Dessutom är Christian Jaros just nu enda högerskytten på backplats och han kan mycket väl inleda säsongen med en NHL-camp med Ottawa Senators.