Boden Handboll deltar i manifestation

När Boden Handboll möter Skara på hemmaplan spelar laget inte bara för viktiga poäng. SHE-laget spelar även matchen till förmån för barn och ungdomars hälsa samt inkludering. "Alla kan vi göra någonting", säger Annica Ölén.

Andrea Beleska i specialtröjan till vänster i bild, Annica Ölén till höger i bild.

Andrea Beleska i specialtröjan till vänster i bild, Annica Ölén till höger i bild.

Foto: Kollage: Boden Handboll/Petra Älvstrand Frilans

Handboll2019-10-31 16:46

Under de kommande veckorna kommer alla lagen i SHE och Handbollsligan spela matcher till förmån för barn och ungdomar. Initiativet går under namnet "alla ställer upp" som innefattar klubbarnas arbete för barn och unga inom Hälsa, Integration och Inkludering.

– Vi jobbar för att barn med psykisk ohälsa ska komma ut i rörelse. Vi har också ett projekt där vi inkluderar asylsökande att komma ut i det svenska samhållet där vi bland annat bjuder in till gruppträning ledda av oss i Boden Handboll, säger Boden Handbolls ambassadör Annica Ölén i ett pressmeddelande.

Samtliga klubbarna kommer att spela i specialdesignade tröjor för att manifestera klubbarnas samhällsengagemang. 

För Boden Handbolls del är det lagets hemmamatch mot Skara HF som blir starten på manifestationen.

– Då kommer vi att spela i nya dräkter och vi kommer även att auktionera ut tröjorna.

Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Det kan vara skolaktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, integrationsprojekt för nyanlända, aktiviteter för barn med funktionsvariationer och handbollsträning för tusentals barn och ungdomar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!