Under tisdagen spelar Luleå Hockey årets sista träningsmatch. Och de gör det mot antagonisten Skellefteå AIK.

– Det känns som att vi har spelat borta hela försäsongen. Det ska bli kul. Vi vet att det kommer bli en tuff match, Skellefteå är ett bra lag och spelar i hög fart. Men det ska bli kul, säger forwarden Johan Harju.

Under förra veckans bortaturné – med matcher mot Djurgården och Mora – fick Harju lira i samma kedja som de unga talangerna Isac Lundeström och Einar Emanuelsson.

Artikelbild

Trion fortsätter lira ihop även mot Skellefteå.

– Det känns bra. Det är klart att det blir lite annorlunda. De är unga och sjukt skickliga killar. Det blir lite annat spel, men det är så hockeyn utvecklas. Det har funkat okej hittills. Första matchen mot Djurgården var ganska bra. I andra fick vi inte spelet att stämma riktigt. Men det är så på försäsongen, det går upp och ner. Men överlag känns det bra, det känns spännande, säger Harju.

Luleå Hockey-tränaren Thomas "Bulan" Berglund säger att samtliga spelare är tillgängliga för spel.

På frågan om det är något speciellt han vill se i genrepet mot Skellefteå, svarar han:

– Hela försäsongen är till för att försöka få det att se så bra ut som möjligt utifrån hur man ska spela. Det har sett bättre och bättre ut. Det går åt rätt håll och det är glädjande. Sedan är det en färskvara med, det gäller att vara bra här och nu, säger Berglund.

Harju fortsätter med Lundeström och Emanuelsson?

– Jag tycker att det är en spännande kedja. Två ungdomar som är skickliga och har mycket fart. Harju har med stor skicklighet och är duktig inne i slottet. Jag tror att de kan komplettera varandra bra.

Även Harju tror att trion kompletterar varandra bra.

– Det är ganska tydligt att jag ska vara framför kassen och försöka skymma och styra och ta avslut där. De får utnyttja sin fart och rörlighet och framförallt sin skicklighet i en mot en och göra killar. Det känns bra, det känns som att det kan bli något riktigt bra av det här, säger Harju.