Säsongens överraskning IFK Kalix har radat upp trepoängare och kom till spel fulla av självförtroende. Men redan man att laget inte stod att känna igen. Det var stirrigt och oroligt redan från start, något som direkt märktes i spelet, men också på snacket lagmedlemmarna emellan.

Kiruna var det klart bättre laget och förutom en del ofarliga hörnor från gästerna skapades det ingenting borta hos Emil Siljegren i hemmaburen.

Desto mer hade hemmalaget där vasse Adam Johnson hela tiden var en hårsmån från att rinna igenom.

Och utdelningen kom precis innan halvtidsvilan. Nye mittbacken John Macdonald Igbinuba visade att han blir ett offensivt hot när han nickade in Felix Ommas hörna till rättvisa 1–0.

- Kiruna var bättre, vi inledde bra i den andra, men som helhet är det ingenting att säga om förlusten. Den var rättvis, sa Liakka.

Ja, Kalix stack upp i inledningen av den andra halvleken, dock utan att skapa något riktigt hett. Kiruna var i stället det lag som med sitt omställningsspel skapade stora sår i gästernas försvar och det var egentligen bara en tidsfråga innan nästa mål skulle komma.

Fast det dröjde länge innan den hårt jobbande skyttekungen Adam Johnson kom med i målprotokollet. Först drog Johannes Nilsson på sig sitt andra gula kort för Kalix innan Johnson sprintade ifrån Joel Waara och satte 2–0 fri från halva planen.

Jaime Miguel Mayol visade prov på dåligt humör och drog på sig två snabba och onödiga gula kort innan Johnson satte 3–0 efter ytterligare en omställning.

- Onödigt av Mayol och nu saknar vi två spelare till nästa helgs seriefinal mot Umeå, men då får någon annan chansen i stället, sa Liakka.

Som efter en lång framgångsperiod nu fick känna på hur det är att förlora:

- Nu är vi nere på jorden igen och på måndag är det en ny vecka med nya träningar och siktet inställt på nästa match, slutar Liakka.

Kiruna är en bit ifrån täten, men hösten har börjat bra och mot Kalix var det stabilt rakt igenom från Siljegren längst bak till Johnson på topp, där innermittfältstrion Erik Tjäder, Emil Björnström och Felix Omma var storstilade.

- Vi var taggade direkt från start därför vinner vi idag, sa Kirunas tränare Jonas Kurak, som nu hoppas på fortsatt avancemang i tabellen.