Den här veckan blir högintressant för Luleå Hockeys SHL-lag. De spelar träningsmatch mot Skellefteå under tisdagen och på lördag är det dags för seriepremiär.

Men arbetet med spelartruppen pågår fortfarande.

– Det jag kan säga är att vi fram till nu har haft en ganska stor trupp med 15 forwards och nio backar på is. Vi vill att alla ska få så mycket speltid som möjligt. Vi tittar på möjligheterna för att killarna ska få speltid och på så sätt utvecklas, säger Stefan "Skuggan" Nilsson, som är general manager i Luleå Hockey.

Han säger också:

– Det är mycket troligt att vi inom någon dag lånat ut någon av spelarna för att de ska få spela matcher. Vi jobbar aktivt för att aktivt för att alla ska få bästa tänkbara utveckling.

En spelare som är aktuell för att lånas ut är den 19-åriga backtalangen Linus Nässén. Han draftades i den tredje rundan av Florida Panthers 2016 och debuterade i SHL redan 2015/16.

Förra året var Nässén också utlånad till allsvenska AIK där han gjorde fyra matcher. Totalt har han just nu 31 SHL-matcher på meritlistan.

– Vi kommer inte ha 15 forwards och nio backar i träning hela säsongen. Man måste få spela matcher också, säger "Skuggan".

Är det aktuellt att låna ut någon forward också?

– Som jag sa kommer vi inte ha 15 forwards i träning. Nu när vi har alla friska kommer det ges möjligheter att låna ut även på forwardssidan.

UPPDATERING:

Under måndagen, efter Sportens nyhet om Nässén, blev det officiellt att Luleå lånar ut forwarden Anton Toolanen till Boden.

– För att fortsätta utvecklas på bästa sätt så behöver Anton mer istid på seniornivå än vad vi kan erbjuda honom just nu. Därför tycker vi båda att det är bra att han får chansen att inleda säsongen med hårdsatsande Boden i division 1, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till klubbens hemsida.