Med 26 sekunder kvar av matchen fick Uppsala Baskets Lukas Friberg skjuta två straffkast.

BC Luleå ledde med 75–73 och guarden hade möjlighet att kvittera för gästerna.

Men mitt i skottrörelsen avbröts Friberg av domarna, men sköt ändå, och skottet gick i. Det räknades dock inte.

Lukas Friberg fick skjuta om sina två straffkast, missade båda och BC Luleå kunde slutligen vinna med siffrorna 77–73. Och efter matchen rasade Uppsala-tränaren Kevin Gaines mot domartrion Sauilius Racys, Rickard Eriksson och Åsa Jernmo.

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra i dag. Mycket cred till Luleå som sätter några tuffa skott i slutet av matchen. Men jag känner inte att vi får chansen i den här matchen. Det var några som påverkade den till vår nackdel väldigt mycket, säger Kevin Gaines.

Du menar domarna?

– Precis. Jag antar att det är hemmaplansfördel på något sätt. De säger att det inte är någon regelöverträdelse som domarna gör vid straffkasten. Men de har gett över bollen, det är i slutet av matchen och vi behöver sätta båda för att det ska bli lika. Jag tycker att det är katastrof.

Han fortsätter:

– Sen det som händer efteråt. När Rozzell tar returen, vi har honom "trappad" i hörnet och det är bara att kolla på klockan hur mycket tid som gått. Det är femsekundersregeln. Den brydde de sig inte om. Det var mycket de inte brydde sig om i dag.

Det hade kunnat stå 2–1 i matcher nu. Då hade läget varit annorlunda.

– Ja, precis. Men ibland får man spela fem mot åtta. Så är det bara.