De är framtiden i BC Luleå

Motpolerna som ger hopp.

Jonathan Arvidsson.

Jonathan Arvidsson.

Foto: NSD

Blogg2020-10-30 21:56

Vi glömmer för en stund att BC Luleås seger med 96-72 mot ett svagt Umeå var långt ifrån en skönhetsupplevelse. Vi tjatar inte just i dag mer om att lagets amerikaner Touré Murry och A.J. Davis fortfarande har svårt att övertyga om sin storhet och att dagens BC Luleå har alla möjliga problem att kontrollera den defensiva returtagningen. Det kan alla se med egna ögon. Vi vänder helt enkelt blad.


Istället fokuserar vi på nuet och framtiden samtidigt och där vill Bloggen peka på Jonathan Arvidsson, 22, och Denzel George, 19. Två spelare som vi på förhand inte visste vad de skulle kunna ge ett lag som vill tillhöra toppen i svensk basket.

Nu har vi en föraning – även om man aldrig kan veta hur framtiden kommer att te sig där alla möjliga konstiga saker kan inträffa som är omöjliga att förutse.


Men. Vråkenfostrade Arvidsson är efter tre spelade SBL-matcher inget annat än en sensation. I sin bänkroll ger guarden BC Luleå en offensiv gnista direkt han sätter sin fot på planen och i dag snittar han nästan overkliga 14 poäng. Den siffran kommer han med stor sannolikhet inte hålla hela säsongen men vad spelar det för roll. Jonathan Arvidsson är en spelare att bygga på in i framtiden och mot Umeå Bskt blev han lagets bäste poängmakare med 15..


Unge Denzel George är egentligen Arvidssons raka motsats på basketplanen. Där handlar kompetensen om det defensiva arbetet. Mot Umeå gav guarden BC Luleå stadga, stabilitet och en fysisk närvaro. Tränaren Peter Öqvist belönade honom med 20 spelminuter som resulterade i sex poäng och fyra returer. George är, om han fortsätter på den här vägen, en spelare att hålla fast i under många år.