En spelare att bygga en framtid på

BC Luleås värvarkupp – från rivalen.

Nils Botold (nummer 23) lämnar Umeå för Luleå.

Nils Botold (nummer 23) lämnar Umeå för Luleå.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-08-11 18:14

BC Luleå har varit i akut behov av spelare som kan leverera SBL-basket på en hygglig nivå och i dag landade en sådan. Från konkurrenten Umeå hämtar klubben 20-årige Nils Botold som under sommaren var en av U20-landslagets viktigaste spelare under EM där den 202 centimeter långe forwarden snittade nästan nio poäng och tre returer.

Bloggen gillar den här värvningen. BC behöver bygga en svensk stomme för framtiden och här ser jag Botold som en viktig pjäs. De närmaste tre-fyra åren borde han kunna utvecklas stadigt och med tiden bli en hyfsat bärande spelare i laget om allt går som det ska. Forwarden är en tuff och träningsvillig ledartyp med bra storlek som redan gjort fyra säsonger i landets högsta serie.

Men det viktigaste just i dag är att forwarden kommer kunna hjälpa BC Luleå per omgående. Med Samuel Berkelund skadad lär Botold direkt bli en viktig rotationsspelare på 10-15 minuter från bänken. Precis vad BC Luleå behöver som före den här värvningen egentligen bara satt på sex spelare som kan göra avtryck i SBL.

Nu kan i bara vänta in på den allra sista svenskvärvningen som ska göra BC Luleå till ett relevant topplag. För hur vi än vrider på saken: Hålet efter Adam Rönnqvist som en etablerad stjärna i SBL är ännu inte fyllt och det ska bli oerhört intressant att se vem klubben hittar.