PRO-föreningarna inom Övertorneå kommun anordnade en försommarträff på Folkets hus i Övertorneå. Att träffen sammanföll med 55-årsjubileumet av Övertorneå och Hedenäsets föreningar var en nyhet för många av deltagarna. Men det mottogs med stor glädje vilket avspeglade sig i en gemensam hyllning framför Folketshusbyggnaden.

En sammankomst som föreningarna vill ha som en återkommande träff för Samtliga PRO-föreningar tillhörande Hedenäset, Övertorneå, Juoksengi, Svanstein och Pello, vill se denna form av försommarträff som årligen återkommande för den har visat sig vara väldigt populär. Hela 150 medlemmar dök upp på Folkets hus!

Konferencier under träffen var Eva Rögde, ombudsman för PRO Norrbotten, som iklädde sig den rollen med bravur. Många skämt och en massa otroliga och vackra sånger av olika artister framfördes av henne tillsammans med pianisten Petter Andersson.

Medlemmarna fick möjlighet att medverka i olika tävlingar där tidigare kunskaper om kryddor och artister krävdes om resultaten i tävlingarna skulle leda till en topplacering. Resultaten bekräftade att kunskaperna bland PRO-medlemmarna finns arkiverade och går att aktivera vid rätt tillfälle.

En stor grupp av medlemmarna i Övertorneå PRO-förening hade lagt ned mycket tid på att laga den middag som uppskattades av samtliga deltagare.

Försommarträffen nästa år, kommer att anordnas i Juoksengi viket ordföranden i Juoksengi PRO förening, Ragnar Suup, bekräftade. Ragnar slutade sitt anförande med att tacka ordföranden, Kjell Wedestig i Övertorneå, för en mycket trevlig träff och garanterade att föreningsklimatet inom PRO är harmonisk och helt problemfritt.