Föreningsliv Resan började i Luleå via Boden och Kalix lördag 24 augusti. 28 medlemmar hade anmält sig. Första stoppet var Vassholmen där vi drack kaffe och njöt av vädret och Vassholmen. Resan gick vidare till Seskarö Värdshus där vi avnjöt god lunch. Vi fick en rundtur i Haparanda och Torneå och besökte bland annat två kyrkor. Det var mycket intressant och guiden var en fantastisk berättare.

Resan gick vidare till Kukkolaforsen där vi skulle övernatta i det nya hotellet som var fantastiskt fint. Vi fick en guidning av en av ägarna som berättade framförallt om fisket. Efter det var det tid att vila en stund för att sedan avnjuta en buffé i restaurangen.

Söndagen började med att vi besökte en stor ekologisk lantgård med en stor djurbesättning. Vi fick följa kossornas väg genom en glasruta på andra våningen. De gick fritt in och ut och mjölkades av en robot, det var hur imponerande som helst. Vi fick också information om den rybsolja och senap som tillverkades.

Efter besöket vände vi åter till Kukkolaforsen för att äta lunch och därefter till Haparanda. Väl uppsatta i bussen så gick resan hemåt via Kalix, Boden och slutligen Luleå. Två trevliga och mycket uppskattade dagar.