Ellen Sunna har allt för tidigt lämnat oss i en ålder av 74 år.

Ellen började sitt yrkesverksamma liv inom hotell och restaurang för att senare fortsätta inom vård och omsorg. Ellen utbildade sig till undersköterska och var efter det trogen Kiruna lasarett under hela sitt arbetsliv.

Efter pensionen valde hon att fortsätta att jobba extra vilket var både uppskattat och efterfrågat. Ellen var mån om patienterna och hon såg alltid till att ta hand om dem på samma sätt så som hon själv hade velat bli omhändertagen. Flitens ljus kännetecknade Ellen och hon gjorde alltid det lilla extra på sin avdelning. Ett särskilt uppdrag som hon hade under en period var att koka risgrynsgröt kring juletid och den var mycket uppskattad av personal och patienter. Ellen var duktig på att laga mat och hon såg alltid till att ha familjens favoriträtter redo vid besöken och hennes smörgåsar gjord på eget hembakat bröd var alltid lika eftertraktade.

Ellen delade sitt liv med Henry Nordsell och tillsammans tillbringade de mycket tid i stugan i Korttolahti i Torneträsk och i Norra Stenarmen i Piteå. Efter Henrys bortgång 2001 fortsatte Ellen att regelbundet vara i Korttolahti. Vid ett flertal somrar var hon ett par månader i sträck i stugan utan att åka hem till Kiruna. Sina resor planerade hon noggrant, eftersom stugan ligger i väglöst land, både när det gäller mat och material såsom målarfärg och verktyg. Maten drygade hon ut genom att fiska i sjön.

Hon var mycket ordningsam och höll sitt hem och stuga i fint skick. Hon hade en härlig förmåga att komma på finurliga lösningar på praktiska småproblem. Ellen var generös mot sin familj och det visade hon till exempel genom att bjuda dem på helikopterresa till stugan vilket var en härlig upplevelse för både henne och familjen.

Ellen var noggrann med att gratulera familjen på födelsedagarna och hon skickade alltid gratulationskort pyntade med personliga hälsningar. Korten kom alltid fram i god tid till födelsedagarna.

Ellen sörjs närmast av barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Vi kommer att sakna henne väldigt mycket.