Måndagen den 27 maj anordnade PRO i Kiruna en resa för medlemmar som hade en högsta önskan att göra en dagsutflykt.

Det började med samling och start från PRO:s egen lokal på Thulegården i Kiruna. Färden gick med tre stycken bilar till första stoppet som var kyrkan i Jukkasjärvi. En underbar plats som andades lugn och ro, där fick vi också kunskap om att Jukkasjärvi kyrka är den äldsta bevarade kyrkan i Lappland och känd för sin altartavla, skulpterad av Bror Hjorth. En mycket vacker snidad tavla, eller rättare sagt tre snidade tavlor. Kyrkan är förhållandevis rätt liten med moderna mått mätt, men ytterst vacker i sin enkelhet. En positiv upplevelse var att ingången till kyrkan är handikappanpassad.

Efter kyrkobesöket styrdes kosan till Jukkasjärvi värdshus där det intogs en bastant lunch samt att tid fanns att sitta ner och samtala med resans inbjudna medlemmar. Det serverades köttbullar med lingon och potatismos med sallad, lingondricka och som avslutning blev det kaffe och en god efterrätt.

Med mätta magar gick sällskapet tvärs över vägen och ner till Icehotell där vi tittade in i ett flertal hotellrum helt gjorda av is. En fantastisk upplevelse. Det var inte många turister vid denna tid på året så det kändes som att vi hade hela Icehotell för oss själva.

Efter en trevlig dag med gott sällskap avslutades dagsutflykten med resan tillbaka till Kiruna.