Föreningsliv Ett 40-tal medlemmar från Reumatikerföreningen Luleå har varit på en uppskattad bussresa till Tornedalen. Med avgång från busscentralen i Luleå påbörjades vår resa. Efter någon timme gjorde vi uppehåll för kokkaffe och en härlig laxsmörgås. Därefter fortsatte vi mot en handelsträdgård och fick en inblick i deras otroliga gurkodling där det också fanns tillfälle att inhandla färska grönsaker.

Resan gick vidare mot Särkilax nya kyrka där Monika Simu guidade oss med fantastiska berättelser om den gamla kyrkan som spolades bort 1617 och hur den nya kyrkan uppfördes nästan helt av ideell verksamhet. Ett stopp gjordes även i Övertorneå vackra kyrka där vi kunde se en del av föremålen som räddats från den gamla kyrkan.

Sedan åkte vi upp till Luppioberget för en välbehövlig och mycket god lunch. Tyvärr var inte vädret med oss för att kunna njuta av den vackra utsikten över Torneälven och Finland. Ödmjukt stannade vi till vid minnesstenen i Armasjärvi där 46 män omkom vid färjeolyckan 1940. Hemresan tog sedan vid och då öste regnet ner men mätta och belåtna sjöng vi, ledd av Elisabeth, allsång med bland annat Tornedalssången.