Onsdag den 29 maj blev en annorlunda kväll i en fullsatt Kalix kyrka. Kyrkoherde Anders Gustafsson hälsade alla hjärtligt välkommen till kyrkan och vårkonserten där Kjell Sandbergs swingorkester genomförde en konsert i samarbete med PRO Kalix och Kalix församling. Övriga i orkestern var Katarina Molander-Sandberg på sång som har en fantastisk röst, Bengt Ek klarinett, Rune Westerlund kontrabas samt Kalevi Hyyppä trummor. Deras repertoar var blandad, med bland annat en hyllning till såväl Alice Babs och Duke Ellington, där de började med Roslagsvår. Mellan varje sång rungade applåderna i kyrkan. De framförde även en egenkomponerad låt av Bengt Ek, After the good night sleep.

I slutet av konserten visade några mannekänger från PRO kläder från en butik i Kalix. Under visningen spelades det stämningsfull musik som var anpassad till mannekängerna. Det blev stående ovationer efter hela konserten, de körde även ett extranummer. Vi hann även med en allsång som var Tulpaner från Amsterdam.

Efter kyrkobesöket vandrade cirka 70 personer över gatan till Hotell Gamla staden där det serverades en vårtallrik bestående av flera sillinläggningar, lax och diverse annat smått och gott.

Artikelbild

| Det blev både swing och mode i Kalix kyrka den sista onsdagen i maj detta år. Bilden är från ett annat tillfälle.

Kvällen avslutades strax före 21:00 då var och en gick ut i den lite kyliga kvällen för att gå hem.