Det är Agnes Hustlers tredje spelning på Luleå Hamnfestival och förutsättningarna är inte de bästa. Hon får ta plats i ett hörn av restaurangen Mat & prat och det är tydligt att konceptet "skapa stämning medan andra äter" fungerar väldigt bra. Agnes Hustler får nämligen fungera som en härlig ljudmatta som ljuder genom gallerian medan människor äter lunch eller shoppar en tröja till kvällen. Trots det gör hon en otroligt bra akustisk spelning.

Agnes Hustlers uttryck som artist är unikt. Hon har en otroligt stark röst som tar sig igenom bruset. Och hon har inte bara en stark röst på scenen. Hon släppte ep:n "Songs to a Nation" tidigare i juni. Där presenterade hon texter som visar på en orädsla. Det känns befriande att se en artist som fortfarande är i starkgroparna som inte räds att skriva om människors öden i vårt land där hon kämpar för att alla ska ha samma möjligheter. Texterna hintar om att hon vill använda sin musik för att förändra världen och jag tycker att det är skönt att se en artist som har ett budskap, fler sådana tack!

Under de korta tjugo minuter som hon står på scen hinner hon presentera smakprov från hennes låtskatt och trots att det ibland är lite svårt att höra henne bortom slamret från köket så tycker jag mig höra en artist som har bestämt sig för vilken väg hon ska gå. Hon avslutar med låten "Sighted Blind", en låt om orättvisorna i Sverige. Hon sjunger om betraktelser från hennes liv och det känns väldigt fint att ta del av hennes texter som känns rakt fram och ärliga. Agnes Hustler har redan placerat sig i ett fack som hon är väldigt ensam i, hoppas att fler får ta del av det hon vill säga.

Artikelbild

| Agnes Hustler på Luleå Hamnfestival.

FLER RECENSIONER FRÅN HAMNFESTIVALEN:

"Har The Magnettes gjort en dålig spelning?"

"Raj Raj Band gör ännu en dag på jobbet"

"Tall Blonde glöms bort av publiken"

Artikelbild

| Agnes Hustler på Luleå Hamnfestival.

"Det går inte att leva på historien om sig själv"