LÄS MER NÖJE PÅ DUONOJE.SE

Björn Pettersson Thuuri andas ut i stugan utanför Piteå. Det senaste halvåret har inneburit mycket jobb inne i musikstudion, mycket mer än han hade räknat med.

För snart tre år sedan startade arbetet med att bygga upp Heart Of Sound, musikstudion i Kiruna, och när den var färdig påbörjades ett annat jobb.

Artikelbild

| Björn Pettersson Thuur i studion Heart of sound i Kiruna. På bilden tillsammans med Nashville-musikerna Rayland Baxter och Jimmy Rowland

– Det är grymt kul. Jag har satt upp en femårsplan och jag är långt före med beläggningen. Jag har haft tolvtimmarssessions på dagarna och mixat andra projekt på nätterna, egentligen har studion varit dubbelbokad hela juni. Den här semestern är välbehövligt (skratt).

Björn Pettersson Thuuri har gjort sig känd som producent, frilansmusiker, arrangör och medlem i Willy Clay band, som tagit honom runt världen.

– Jag har frilansat som musiker länge och rest en hel del, men nu har jag fått mitt fjärde barn och då passar det bra att jobba hemma i stället, säger han med ett skratt.

I stället får musikvärlden komma till honom.

Under juni har Oskarshamntalangen Rickard Smitt spelat in sitt debutalbum i studion, med hjälp av Nashville-baserade Rayland Baxter och Jimmy Rowland.

– Under sista halvåret har jag haft igång studion och det har börjat snurra på bra. Eftersom jag gjort liknande uppdrag tidigare startar jag inte från noll med kontakter inom branschen, säger Pettersson Thuuri, som bland annat besökt Nashville med Willy Clay Band.

Du har sett några musikstudios världen över, vad utmärker den här?

– Jag vet hur jag vill ha det i en studio, det ska vara avslappnat. Det ska kännas mer som ett vardagsrum än strikt och stelt. Sedan är det bra grejer där inne, det är en studio som ska kunna hävda sig, säger han.

– Det är egentligen ett helt musikerliv jag har stoppat in dit. Genom åren har jag skaffat mig utrustningen som krävs, det ska finnas bra gitarrer och bra förstärkare.