Mannen sökte direkt kontakt efter olyckan och hörde av sig på sjukhuset för att se att allting har gått bra. Mannens försäkringsbolag har också tagit alla kostnader som uppstod för Simon och hans sällskap.

– Jag tycker nog att det var lite onödigt att det skulle upp i tingsrätten. Det är klart att han gjort fel, det har han ju. Men jag tyckte vi löste det där rätt snyggt med båtskador och allt sånt, säger Simon Häggström.

Båtföraren fick 60 dagsböter som påföljd, ett strängare straff än väntat.

Artikelbild

– Åklagaren pratade om 40 vet jag. Nu blir det nästan så man tycker synd om karln, säger Simon Häggström.

Hur gick det med båten som sjönk?

– Vi fick kontakt med hans försäkringsbolag och fick ut en summa för båten och fick behålla den. Så nu har vi lagat den så den flyter igen, säger Simon Häggström.

Alla inblandade hade ganska tur. Den enda som träffades direkt av båten var Simon och han kom undan med en hjärnskakning..

Artikelbild

| Häggström och de andra i båten hade änglavakt under förra Arvidsträskdraget. Olyckan hade kunnat sluta riktigt illa.

– Jag fick ju som underredet på mig. Lite flyt får man väl säga att jag hade då jag hörde att propellern passerat bara strax ovanför skallen, säger Simon Häggström.

Hur gick det med fiskegrejerna?

– Vi fick ersättning för allting, så det löste sig jättebra. Alla i båten har fått ersättning, sen är det svårt att få fullvärdigt pris för alla drag man tappat. Det vet man hur det är att prata med försäkringsbolag. Men nog vart det bra, jag är då nöjd, säger Simon Häggström.