Det var en vanlig lördagsmorgon för Anders Åberg som vid sex-tiden hade intagit sin plats i jakttornet utanför Ubbyn i Bodens kommun. Men det dröjde inte länge innan hans morgon skulle komma att bli väldigt händelserik.

– Det kom en älg springande i full galopp ur skogen. Jag sköt på den och kallade sen på eftersöksjägare via kommunikationsradion. Sedan tog det bara tre fyra minuter innan björnen dök upp från andra sidan.

Björnen vandrade sedan ut på hygget och nosade runt lite innan den lunkade ut i skogen igen. Men inte innan Anders Åberg hann med att fånga den på film. Det var dock med en lite bitter eftersmak som han dokumenterade händelsen.

– Ja, jag tänkte att det var synd att björnjakten tog slut igår. Jag har jagat sen jag var liten grabb och det har alltid varit en dröm att skjuta en björn. Så det var ju jävligt typiskt.

Helt missnöjd med händelsen är han dock inte.

– Det är ju en upplevelse att bara få se en björn, framförallt live och på såpass nära håll.

Helt tomhänt gick Anders Åberg inte heller från händelsen. Älgen han sköt mot blev senare fälld inte långt ifrån där han suttit. Björnen stötte han dock inte på igen.