De startar nytt ungdomsförbund i Kalix

De började i samma klass på gymnasiet, började prata politik och nu startar de Liberala ungdomsförbundet i Kalix.

Elina Johsund, Vanja Johansson och Josefine Arm drar i gång Liberala ungdomsförbundet i Kalix.

Elina Johsund, Vanja Johansson och Josefine Arm drar i gång Liberala ungdomsförbundet i Kalix.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-10-01 14:25

Vanja Johansson, Elina Johsund och Josefine Arm går alla första året på samhällsprogrammet på Furuhedsskolan i Kalix.

– Vi, jag och Josefine, kände inte Elina sedan tidigare. Vi går alla första året på samhällsprogrammet och vi är alla intresserade av politik. Vi känner att vi vill engagera oss politiskt, säger Vanja Johansson apropå vad som ledde till att de nu startat Liberala ungdomsförbundet i Kalix.

– Jag är fri att tycka vad jag vill, jag tar egna initiativ och jag vill inte bli placerad i ett fack. Jag har vuxit upp i en familj där föräldrarna är engagerade i Liberalerna, det är förväntat att jag ska vara det och jag kände "det ska jag inte vara" men mina åsikter stämmer med Liberalernas, säger Elina Johsund.

Josefine Arm säger att de stora förändringarna för människor händer på lokal nivå, att det är där det börjar för att skapa exempelvis ett mer livaktigt samhälle.

– Vi kan inte bara sitta och klaga, vi måste göra saker, säger Josefine Arm.

De tar alla upp vikten av att människor känner att de får vara sig själva.

Liberalerna har det kämpigt med väljarstöd, enligt senaste mätningarna så ligger partiet på gränsen för att få lämna riksdagen om det vore val i dag.

Varför Liberalerna?

– Jag håller med i sakfrågorna och partiledaren Nyamko Sabuni är en jättestor förebild, hon är rak och tydlig, säger Vanja Johansson med medhåll av kompisarna.

Ungdomsförbundets aktiviteter är inte klara, men caféträffar finns med i planerna liksom att synas ute i olika sammanhang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!