Fortsatt oenighet om istiderna

Frågan om istiderna dras i långbänk och ytterligare ett möte blev resultatlöst.

Istiderna på Lombia och Matojörvi ställer till med problem.

Istiderna på Lombia och Matojörvi ställer till med problem.

Foto: Saga Skovdahl

Kiruna kommun2019-10-11 15:40

Norrbottens Media har tidigare skrivit om att Kiruna AIF:s J20-lag har tappat sina attraktiva istider under eftermiddagarna. Detta på grund av att trupp inte nådde upp till kravet på femton spelare och två målvakter. Istället har de fått sena träningstider vid 22. 

Kommundirektören har fått i uppdrag att se över om det befintliga regelverket bör förändras. Under torsdagskvällen träffades representanter från kommunen, Tekniska verken och representanter från konståkningen, Kiruna AIF, Kiruna IF och Kiruna city.

– Vi diskuterade riktlinjerna av fördelningarna av istiderna. Vi har inte kommit fram till någon samsyn men inga beslut revs upp. Målsättningen är att se över om vi kan hitta ett bättre reglemente, säger kommundirektören Lennart Andersson. 

Stämningen vid mötet var konstruktiv enligt Andersson som dock säger att de fem berörda föreningarna står en bit ifrån varandra. 

– AIF förde fram vid mötet att överenskommelsen har haft icke önskvärda konsekvenser, och att det borde rivas upp under innevarande säsong. 

Kommunens tolkning av avtalet är att Kiruna AIF inte har uppfyllt kravet på truppstorlek enligt Lennart Andersson.  

– AIF har tappat de tidiga istiderna som en följd av att den gällande överenskommelsen inte har uppnåtts. Vi hoppas att vi kan hitta en ny samsyn. Allting går att förbättra och nu tolkar man gränsdragningen olika. Fram tills dess gäller de nuvarande besluten, säger kommundirektören Lennart Andersson. 

Nästa vecka är ytterligare ett möte inbokat i frågan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!