Kalix klättrar i näringslivsrankingen

Kalix avancerar från plats 280 till plats 256 i näringslivsrankingen. "Vi har bland annat blivit bättre på upphandling" säger kommunalrådet Tommy Nilsson (S).

Tommy Nilsson gläds över den bättre placeringen.

Tommy Nilsson gläds över den bättre placeringen.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-09-25 15:20

Kalix kommun klättrar i Svenskt näringslivs ranking, från plats 280 förra året till plats 256 i år.

Kommunalrådet Tommy Nilsson (S):

– Det är jätteroligt! Det visar att vårt långsiktiga arbete, bland annat med att ta fram och arbeta enligt handlingsplanen Kalix-elvan för att förbättra näringslivsklimatet, ger resultat. Den enskilda, viktigaste saken är att vi har blivit bättre på upphandlingsdelen. Kompetensförsörjningen jobbar vi med. 

Nöjd?

– Vi kan fortfarande klättra i rankingen men vi är nu på den högsta notering vi haft sedan år 2011 och  det är mycket glädjande, säger Tommy Nilsson.

Jan Nilsson (S) är vice ordförande i kommunstyrelsen, ordförande i utvecklingsutskottet samt företagare med konsultbolag, han är också delägare i bolaget som driver Frevisören camp och resort.

– Det är glädjande att vi rör oss uppåt i rankingen och det är viktigt att vi fortsätter uppåt, säger Jan Nilsson.

Jan Nilsson var delägare i företaget Trygghetsspar, som var en del av Kalix Finans som fanns i Kalix, från köpet år 2013 fram till dess att företaget såldes år 2017.

Ni valde att etablera Trygghetsspar i Luleå?

– Vi valde att etablera oss i Luleå på grund av kompetensförsörjningsfrågan, det var hela orsaken. Vi sökte ekonomer och människor som var duktiga på att kommunicera med kunder. Kompetensförsörjningen, alla yrkesgrupper, är den stora "knäckfrågan" i Kalix och vi jobbar hårt med den, säger Jan Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!