Kan dömas för fyra våldtäkter

Med silvertejp tejpade han igen munnen på kvinnan, påstår åklagaren. Sedan våldtog han henne. På onsdagen ställdes den 31-årige mannen inför rätta.

En 31-årig man från Boden ställdes på onsdagen inför rätta misstänkt för att ha våldtagit en kvinna vid fyra tillfällen.

En 31-årig man från Boden ställdes på onsdagen inför rätta misstänkt för att ha våldtagit en kvinna vid fyra tillfällen.

Foto: Åke Karlsson

Bodens kommun2019-12-04 15:15

Det är en fasansfull verklighet som extraåklagare Kristin Andersson målar upp i sin gärningsbeskrivning i åtalet mot den 31-årig mannen från Boden. Enligt Andersson ska 31-åringen tvingat in kvinnan i ett sovrum, knuffat ner henne i sängen och därefter tejpat igen munnen med silvertejp. 

Och trots att hon sagt nej, har mannen "genomfört samlag och samlagsliknande handlingar varvid ett föremål har använts".

Det konstaterade åklagaren när rättegången inleddes.

31-åringen stod åtalad för att ha våldtagit kvinnan tre gånger under två dygn. Dagen efter dessa övergrepp ska han med hot om våld försökt hindra henne att anmäla dem, bland annat via ett text-meddelande.

Mannen var även åtalad misstänkt för en våldtäkt med samma offer redan 2013. 

Den gången ska 31-åringen, enligt åklagaren, kastat kvinnan ner på sängen, greppat tag i hennes huvud och därefter genomfört ett samlag och annan sexuell handling.

Vid det tillfället ska 31-åringen genomfört samlagsliknande handlingar, för att på det sättet kontrollera om kvinnan varit otrogen.

Via sin försvarare, advokat Magnus Ericsson, förnekade 31-åringen brott i samtliga påståenden som Kristin Andersson förde fram till tingsrätten. 

31-förnekade medgav att han och den målsägande kvinnan haft sexuellt umgänge vid tre tillfällen i höstas. Men det var samvaro som var frivillig och det handlade inte om tvång, uppgav mannen via sin försvarare.

När denna text skrevs pågick rättegången fortfarande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!