Kommunalrådet: "Fega, ynkliga handlingar"

Kommunalrådet Claes Nordmark (S) är upprörd att äldre kvinnor utsatts för väskryckning mitt i centrala Boden. "Sådana här fega, ynkliga handlingar måste utredas och bestraffas för så här ska vi inte ha det."

Claes Nordmark (S), kommunalråd, har varit i kontakt med polismyndigheten efter att två gärningsmän ryckte handväskan från en 86-årig dam i lördags kväll.

Claes Nordmark (S), kommunalråd, har varit i kontakt med polismyndigheten efter att två gärningsmän ryckte handväskan från en 86-årig dam i lördags kväll.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Bodens kommun2019-12-03 19:30

Claes Nordmark är upprörd. 

– Jag blev riktigt förbannad när jag hörde om väskstölderna från de två äldre damerna. Det är fullständigt oacceptabelt. Det här måste stoppas. 

Han har goda förhoppningar att det ska ske efter att han talat med polisen. Han kontaktade polismyndigheten för att uppdatera sig om läget hur den jobbar med det aktuella fallet  och den här problematiken. 

– Polisen har kommit en bra bit på väg i förundersökningen. De prioriterar händelsen och jobbar hårt med att få fast gärningsmannen eller gärningsmännen. Polisen har även stärkt närvaron i centrala Boden sedan helgen, säger Claes Nordmark.

Han tycker det känns bra att polisen har resurser så att den kan ta det som hänt på allvar. 

– Det här måste bekämpas omedelbart. 

Finns det anledning för äldre bodensare att vara rädda?

– Jag tycker inte man ska vara rädd i Boden, men jag tycker att man ska vara vaksam. Jag vill också uppmana människor som kan ha sett något eller ser någonting att snabbt som ögat höra av sig till polisen och berätta vad man sett. Vittnesmål kan vara väldigt viktiga, säger Claes Nordmark. 

Han tillägger att kommunen och polisen jobbar tillsammans för ett tryggare Boden.

– Vi har bland annat intensifierat arbetet mot narkotika. Det är inte omöjligt att den här formen av brottslighet kan kopplas till narkotika.

Karta: Bodens kommun stadshus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!