I lördags greps affärsmannen, tv-profilen och före detta Överkalixbon Leif-Ivan Karlsson av polis utanför sitt hus i Stockholm. Anledningen var att en före detta anställd anmält Karlsson för olaga hot. Personens målsägarbiträde Clea Sangborn säger till tidningen Expressen att hoten varit av allvarlig karaktär:

– Min klient har blivit hotad av Leif-Ivan Karlsson till livet på ett sätt som har skrämt honom och hans familj. De är väldigt rädda och mår väldigt dåligt.

Nu ger Leif-Ivan Karlsson sin syn på anklagelserna, som han menar istället ska vara en hämndaktion från den tidigare anställdes sida.

– Det här personen fick sparken efter att jag upptäckt att det fattades pengar i kassan. Mellan 540 000 och tre miljoner – vi vet inte exakt hur mycket men jag har tagit in en extern redovisningsbyrå för att få veta. När jag har det svart på vitt kommer vi att anmäla honom för förskinging, säger Karlsson till Norrbottens media.

– Som näringslivsprofil kommer alla att råka ut för sådana här grejer, när man råkar lita på fel folk. De närmaste kan skada en mest och ja – den här killen var verkligen som en son för mig. Jag har gråtit, ska jag säga. Om någon okänd hade stulit från mig hade det varit en sak, men nu blir det mer än en stöld – det blir ett svek som är väldigt läskigt.

På måndagseftermiddagen fattade åklagare beslut om att häva anhållandet och Leif-Ivan Karlsson släpptes fri.

– Ja, det blev lite "släpp fångarne loss – det är vår", jag släpptes innan jag ens förhörts till och med, uppger Leif-Ivan Karlsson.

– Jag är inte farlig eller bråkig.

Hans advokat Ismo Salmi uppger dock till Expressen att den formella misstanken dock fortfarande kvarstår.

– Förvisso hade jag varit utanför den här mannens nya hus. Han kanske kände sig hotad för att jag passerade med bilen. Men det är ju ganska läskigt om man inte ens får passera någons hus med en bil, jag tror snarare det var hans samvete som gjorde att han kände sig hotad när jag visade mig, säger Karlsson.

Helgen i häkte är inget som påverkar Karlsson som entreprenör, menar han.

– Nej, företagare tycker synd om en. Jantarna är väl glada att sådant här händer mig, men det är upp till dem.

– Men det är klart att det inte var roligt att sitta inlåst – jag förlorade hemskt mycket pengar på den här helgen. Men jag fick ju vila lite. Man måste ju i alla fall se det positiva i det onda, säger Karlsson.