Hon är en av eleverna som lagt ned mycket tid och kraft på konserten som är deras slutproduktion.

En förälder till en av eleverna hade tidigare i år varit i Stockholm och besökt ABBA-museet. Där kom hon att tänka på att klassen skulle ha just temat ABBA på sin avslutningskonsert.

Läs mer: Om slutproduktionen

Artikelbild

| Benny Andersson önskar elevern Lycka till med ABBA-konserten.

När hon kom hem lyckades hon googla fram mailadressen till Mono Music i Stockholm. Musikbolaget producerar musik, som Benny Andersson är med och skapar.

Hon e-postade till förlagets kontor och beskrev klassens projekt. Hon berättade att eleverna jobbade på bra med konserten och frågade om de möjligtvis kunde få ett mail med en hälsning från någon kring ABBA. Som svar frågade de om de i stället skulle kunna få postadressen, så att de kunde skicka en hälsning.

– Sedan kom kortet med bild på ABBA, alla medlemmars autografer och ett ”Lycka till i Boden” från självaste Benny Andersson! uppger Ellen Ruström.

Hon trodde först om det var fejk eller om någon ville luras.

Artikelbild

| En hälsning från Abba till treorna på Musikgymnasiet i Boden.

– Men det var på riktigt, så det var jättehäftigt, säger Ellen Rutström.

Även lärarna och hennes klasskamrater blev väldigt glada.

Artikelbild

| Håkan Wyöni, lärare, repar tillsammans med eleverna Arvid Midbjer, Amanada Larsson, Ellen Rutström, Lina Hässelbäck Nordgren, Ida Hedman, Amanda Spångberg och Juan Ramirez. Arkivbild

– Många av oss blev lite starstruck också, att det var just riktiga ABBA. I och med att vi har spelat deras musik så mycket nu blir man helt insnöad på ABBA. När en sådan hälsning kommer så blir man väldigt glad.

– Det kan tyckas vara en liten sak för någon annan, men för oss är det jätteroligt och uppmuntrande. Vi har lyssnat en massa på ABBA:s låtar och jobbat med att försöka få ihop alla arrangemang. Då känns det extra roligt att Benny Andersson tar sig tid att faktiskt skriva en liten hälsning till just oss på Musikgymnasiet här i Boden

Artikelbild

| Amanda Larsson, Ellen Rutström, Lina Hässelbäck Nordgren, Ida Hedman och Amanda Spångberg sjunger The name of the game. Arkivbild.

Ellen Ruström tycker att det var jättegeneröst och väldigt snällt.

– Han är ju, precis som de övriga i ABBA, en oerhört begåvad musiker och har säkert en massa annat för sig, som den kommande sommarturné och allt annat. Jag hoppas han förstår att det här betydde jättemycket för oss.

Artikelbild

| Ida Hedman visar konsert-affischen. Arkivbild.

Deras konsert "ABBA Here we go again!" har premiär nästa vecka på Saga den 14 mars.