Region Norrbotten straffar de som har sin lagliga rätt till föräldrapenning. Diskriminering? En anmälan till diskrimineringsombudsmannen kommer att lämnas in. Varför?

Det nalkas sommar och semester. I vanlig ordning ger Region Norrbotten ut ett sommaravtal, för att kunna lösa bemanningen på bland annat Sunderby sjukhus. För att jobba extra en vardag innebär det 900 kronor plus kvällsersättning för tjänstgjorda timmar. För helgjobb innebär det 1300 kronor plus kvällsersättning för tjänstgjorda timmar

Kravet har varit att man inte får sommaravtalspass om man har tjänstledighet eller föräldrapenning, utan det är bara om man går in och jobbar på sin semester som man är berättigad detta avtal.

Så om man nyttjat sin lagliga rätt att ta föräldrapenning under sommaren så straffas man med att man utesluts ifrån sommaravtal om man går in på sin semester och jobbar extra.

Förstår sjukhusledningen vad man gör?

Lycka till med att ha vårdplatser i sommar. Ni tappade just de trogna småbarnsföräldrarnas lojalitet till att ställa upp och ta extra pass.

Skäms på er.