Det ser ut att bli en ny ledning i regionen, där de styrande blir Sjukvårdspartiet, Moderaterna, Centerpartiet och eventuellt Liberalerna.

– Ingenting är klart förrän förhandlingarna är färdiga men vi arbetar utfrån tesen att byta ut majoriteten, säger Linda Frohm.

Linda Frohm säger så här om situationen:

Artikelbild

| Sandra Bergström säger att det finns många lämpliga kandidater till rollen som gruppledare.

– Det känns väldigt spännande och jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften, det är ett stort och svårt uppdrag och det kommer inte att bli lätt att förbättra så mycket som jag skulle vilja.

– Samtidigt får jag helt nya förutsättningar om jag får arbeta med politik i majoriteten och på heltid, det har jag aldrig gjort.

Linda Frohm är gruppledare för Moderaterna i Kalix.

De har inte valt efterträdare.

Artikelbild

| Jimmy Väyrynen vill inte uttala sig i frågan.

– Vi funderar på det när den totala räkningen är klar. Vi har så otroligt många duktiga och kompetenta människor i partiet så det är verkligen inga problem att hitta efterträdare. Jag kommer fortsätta att jobba för Kalix, det finns ingen motsättning i att vara regionråd och ha en plats i kommunfullmäktige, det har andra också gjort, säger Linda Frohm.

Finns det motsättning i att vara gruppledare i kommunen och regionråd?

– Egentligen inte, det handlar om vad som är bäst för Moderaterna. Det är en hel del jobb med att vara gruppledare och det ska finnas tid för det. Det är väl det som är i så fall, väldigt många hos oss har många andra engagemang i företag eller arbetsliv. Å andra sidan, det här har aldrig varit en människas uppdrag hos oss, det är ingenting du klarar själv. Vi jobbar mycket tillsammans och det ska vi fortsätta med, säger Linda Frohm.

Sandra Bergström är ordförande i Moderaterna i Kalix.

Sugen på uppdraget som gruppledare?

–Nej, jag tror inte det. Jag känner mig ung ännu, jag har mer att lära, säger Sandra Bergström som inte vill uttala sig om favorit till gruppledarposten.

– Vi har en väldigt bra lista, jag tycker att alla som kommer in i kommunfullmäktige också skulle kunna bli gruppledare, säger Sandra Bergström.

Jimmy Väyrynen är vice gruppledare i Moderaterna i dag.

– Jag väljer att inte kommentera saken över huvud taget av hänsyn till partiet, det här är något vi diskuterar internt.

I nästa vecka väntas saken avgöras.