Ordföranden om planerna på Rågholmen

"Hela tiden fram till nu har frågorna handlat om "när börjar ni bygga", jag känner inte till kritiken", säger Stig Carlsson (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Stig Carlsson säger att utveckling av Rågholmen är en del av utvecklingen i bygden.

Stig Carlsson säger att utveckling av Rågholmen är en del av utvecklingen i bygden.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-12-04 06:30

Stig Carlsson säger att 29 människor uppges stå i tomtkö i Kalix kommun, en närmare koll ger svaret knappt ett 20-tal av dem lär ha anmält intresse för just Rågholmen, Stig Carlsson är själv en av dem.

När frågan om hur enstaka tomter skulle hanteras  - genom mäklare eller kommunens egen försäljning  där det sistnämnda vann gehör - var uppe för beslut i samhällsbyggnadsnämden, så anmälde Stig Carlsson jäv och deltog alltså inte i det.

Förvånad över kritiken avseende planerna?

– Jag är inte förvånad över kritiken, jag respekterar att det finns de som har den åsikten, säger Stig Carlsson som tillägger att det är kommunfullmäktige som gett samhällsbyggnadsnämnden uppdraget att exploatera områden.

Hur är det här utveckling för människor i Vånafjärden?

– Det här är en del av utvecklingen. Nya möjligheter att bygga kan leda till att Kalix kommun får inflyttning, att människor utifrån söker sig hit, säger Stig Carlsson.

Rågholmen beskrivs som det enda rekreationsområdet i närområdet, kommentar?

– Det är lite häftigt att påstå det. Många Kalixbor är skärgårdsmänniskor som söker sig till öarna i närheten för rekreation. När jag var barn var jag mycket på badstranden "Sviri" och den kommer att finnas kvar, säger Stig Carlsson som tillägger:

– Detta är en plan, människor har möjlighet att lämna synpunkter till den 16 december, när de gjort det ska vi ta ställning till dem.

Karta: Vånafjärden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!