Insändare Kalix kommun har stängt simhallen kvällstid. Jag läser i dagens NSD att nämndsordförande Britt Inger Nordström (S) 73 säger ” Om jag är van att bada på kvällen så kommer jag att reagera på kvällsstängt, likväl som den som är van att bada på morgonen vill ha kvar att det är öppet på morgonen.”

Med PRO:s ordförande (78år) på S-listan och med nästan halva S-valsedeln över 60 år och med 15 kandidater på listan över 67 år förstår jag pensionärernas totala maktövertagande.

Förstår S-pensionärslistan inget alls? Frågan handlar om när den arbetsföra befolkningen och skolbarnen kan bada och när pensionärer och daglediga vill bada.

Vi som jobbar slutar vanligtvis vid 17 tiden. Handelsanställda ofta vid 19-20. Vi kan inte nyttja badhuset före 19 om vi ska hämta/lämna på dagis, handla, laga middag mm. Skolbarn som tar ett mellanmål innan badet kommer loss till 16:00

Pensionärer kan bada efter 16 men vill bada dagtid. Var är våra förvärvsarbetande politiker, barnföräldrar och ensamstående föräldrar och vart är våra fackföreningar i arbetarkommunen? (Metall, byggnads, handels, kommunal). Vi som jobbar och rehabiliterar oss för att orka vidare i arbetslivet slås ut. Inte ens flertalet av kommunens egna anställda med livspussel kommer längre åt simhallen. Måste ni spara öppna 16:00 vardagar men ha öppet till minst 21:00.