SD-politiker lämnar partiet – blir vilde

Johanna Kenttämaa kan inte längre stå för partiets alla värderingar. Därför lämnar hon nu Sverigedemokraterna.

Övertorneåpolitikern Johanna Kenttämaa lämnar Sverigedemokraterna.

Övertorneåpolitikern Johanna Kenttämaa lämnar Sverigedemokraterna.

Foto: Herman Öberg

Övertorneå kommun2019-10-04 17:57

Övertorneåpolitikern meddelar att hon däremot fortsätter i kommunfullmäktige som partipolitiskt obunden, en så kallad politisk vilde.

– Jag kommer inte längre fortsätta inom SD utan lämnar allt som har med partiet att göra. Det är inget beslut som kommit över en natt utan sakta vuxit fram, säger Kenttämaa.

Kenttämaa utvecklar inte riktigt varför. Men hon säger till Norrbottens Media att hon inte längre helhjärtat kan stå för en del av partiets värderingar.

– Det har inget att göra med att jag på något sätt är osams med någon inom SD, jag har full respekt för de personer som representerar partiet. Det här gör jag för att jag måste kunna stå för det jag själv gör och säger.

Johanna Kenttämaa har tidigare haft stora roller i partiet på länsnivå. Men i och med interna bråken kring Eric Palmqvists roll på partiets riksdagslista 2018 valde hon att dra tillbaka sitt namn från SD:s regionlista, samtidigt som hon tackade nej till att bli vice ordförande i distriktsstyrelsen. Den enda roll hon har nu är i Övertorneås kommunfullmäktige, där hon alltså fortsätter på en av SD:s två platser – fast nu utan att representera partiet.

– De personer som känner mig på riktigt vet vad jag är för person, de vet vad jag har för värden i livet, vad som är viktigt för mig, vad jag brinner för. Jag vet själv vad som är viktigt för mig och vad jag värdesätter och just därför gör jag det val jag gör just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!