Insändare Allt verkar nu fokusera på miljön och att vi till varje pris skall minska koldioxidutsläppen i Sverige (för att rädda världen). Bilarna skall straffbeskattas, elskotrar skall subventioneras, solceller skall upp på varje tak och världens undergång är nära. Men vi måste sätta in detta i ett sammanhang eftersom vårt jordklot är delat av många människor (och fler blir vi). Sverige bidrar med mindre än en procent av koldioxidutsläppen i världen. De stora utsläppen kommer från länder som Kina, USA, Indien, Ryssland och Japan.

I Kina finns krav från olika regioner att bygga fler än 10 nya kolkraftverk. USA stoppar huvudet i busken och menar att det inte finns något problem, så man fortsätter att utvinna skifferoljan.

Indien lär inte kunna stoppa utvecklingen mot mer bilar, kylskåp och andra moderna hjälpmedel. Ryssland skall vi inte ens prata om. OM Sverige skulle göra stora uppoffringar, så att vi tog bort alla koldioxidutsläpp, så kommer ju övriga länder samtidigt att öka sina utsläpp med tiofalt så mycket. Så jag tycker att det måste bli lite sans i miljö paniken. Jag hörde senast att det var någon som inte ville skaffa barn bara för att det var så miljöovänligt. Men hallå, kan ingen stoppa vansinnet?….