Kalix kennelklubb bildades år 2009 och fanns då i källaren i samma hus som butiken Repa.

– Det var några entusiaster som drog i gång föreningen, de ville ha mer fokus på utställning, ringträning och social träning. Det var fantastiskt att få tag i en lokal inomhus att träna i, säger Kerstin Nordqvist, ordförande Kalix kennelklubb.

Några år senare blev föreningen uppsagd från dåvarande lokal, ägaren behövde den själv, och så småningom hittade de det som kom att bli Eukanuba arena (en gång i tiden Konsumbutik) och föreningen har nu omkring 250 medlemmar.

Artikelbild

| Kerstin Nordqvist.

– Det är aktiviteter här i stort sett varje dag, utöver vår verksamhet med ring- och socialträning, rallylydnadsträning, noseworkträning, kurser, tävlingar, utställningar och föreläsningar så hyr också Kalix Agility och Brukshundklubben här, säger Kerstin Nordqvist.

Många hundar är förstås med på firandet som bjuder på bubbel, tårta och en massa annat.

– Redan för många år sedan fanns det två tusen registrerade hundar i Kalix, där till finns det blandraser och de är också välkomna att träna här så klart. Att hundintresset är stort i Kalix märks inte minst på att så snart vi lägger ut en valpkurs så blir den fullbokad, säger Kerstin Nordqvist.

Britt Bergman med hunden Sune och Elisabet Larsson med hunden Berit är på plats.

Artikelbild

| Berit.

– Det är bra träning för hundarna att vara med här, säger Elisabet Larsson som tränar mest för utställning, den 22 september är det utställningspremiär för valpen Berit, utställningen är i Eukanuba arena.