Thomas "Bulan" Berglund var i fjol huvudtränare för Brynäs. Det var hans första jobb som huvudansvarig i ett seniorlag. Karriären i Gävle började med ett Brynäs långt ner i tabellen, Berglund lyckades att vända på det, och var i fjol en hårsmån ifrån vinna guld. Inför denna säsong valde han att flytta hem till Luleå.

Idag, torsdag, har Luleå match mot Brynäs på hemmaplan. Det är första gången de möter varandra sedan Berglund lämnade Gävlelaget.

– Det är absolut speciellt att möta sitt gamla lag. Jag vet dock, att det kommer vara mer känslor på bortaplan där man haft sin arbetsplats i drygt två och ett halvt år.

Man har hunnit bekanta sig med de flesta. Så självklart det kommer vara lite mer speciellt på bortaplan, säger Berglund på Coop Norrbotten Arena.

Han hoppas att spelet idag går bättre än förra omgången. "Bulan" har höga förväntningar inför matchen och var inte helt nöjd med prestationen senast mot Linköping, trots 3–2 segern.

Luleåtränaren vågar inte sia om vad matchen kommer sluta.

– Det vet jag inte, jag brukar inte tippa på det sättet. Men jag vet en sak, att vi måste prestera bättre än sist för att kunna avgöra matchen, säger Berglund.