Luleå Hockey ligger med nio inspelade poäng sjua i SHL. För att komma upp till Linköping i toppen behöver Luleålaget dubbla sin poängskörd men på en av statistikraderna är man andra bäst i serien. I boxplay.

Under dem sju inledande omgångarna har man endast släppt in två mål på 20 numerära underlägen och står därmed på 90 procent endast 0,91 procentenheter bakom Växjö. En siffra som tränare Thomas "Bulan" Berglund är nöjd med.

– Det är en sak som hjälper oss att ta poäng och det gäller att kunna fortsätta med det spelet.

Artikelbild

| Thomas "Bulan" Berglund.

Är det något speciellt laget har gjort i boxplay?

– Nej, vi jobbar bra bara tycker jag. Det är inget hokus pokus utan vi spelar på samma sätt som vi gjorde i fjol och vi försöker vara noggranna med detaljerna. Vi har börjat på en högre platå i år då många har varit vana med det spelet vi spelar i boxplay. Vi spelar bra i det nu, men det är färskvara som det gäller att ta med sig det till nästa match.

Om det utvisningsdödandet är lika bra på torsdag mot tabellsexan Frölunda återstår att se, men det är ett formstarkt Luleå som kommer med två raka vinster i bagaget.

– Förutom dem 15 sista minuterna mot Djurgården så har vi gjort fem bra perioder, säger "Bulan" och fortsätter om extrapoängen man tog på Hovet:

– Det är skönt att få vinna och varenda poäng är ju viktig men det där brukar också jämna ut sig under säsongen tycker jag, säger Luleåtränaren.