Jörgen Lindgren får sparken från sin position som vd i SHL.

Michael Marchal blir tillförordnad verkställande direktör och vice vd blir SHL:s sportchef Johan Hemlin. Det meddelar ligan på sin hemsida.

– Vårt ansvar är att svensk hockey och vår publik skall känna att SHL präglas av tillit, transparens och förtroende. Till delar måste det återskapas. Då får vi börja hos oss själva där en ny ledning får ansvaret för det viktiga arbete som ligger framför oss. säger Anders Källström, SHL:s ordförande till hemsidan.

Michel Marchal har fram till september i år varit vd och koncernchef i Visma Collectors AB, som han även var en av grundarna till. Sedan 2011 är han ordförande i Växjö Lakers och har lett klubben genom två SM-guld. För detta nominerades han 2015 till Guldklubban av Styrelseakademin. Han är sedan 2016 ledamot i styrelsen för SHL.

– När vi i styrelsen bestämde att det är dags för ett nytt ledarskap i SHL fick jag frågan om att ta över som tillförordnad och känner mig både glad och hedrad över detta. Jag har lång erfarenhet av att leda organisationer och brinner för hockey, säger Michael Marchal.

Den senaste tiden har det stormat rejält kring SHL och Jörgen Lindgren som fått utstå massiv kritik av hockeyfans. Dels för härvan kring domarbasen Ulf Rönnmark, som också tvingats lämna sitt uppdrag efter utbrett missnöje bland domarna, men även för SHL:s förslag till serieutredaren Ulf Lundberg om de licenskrav som ska ställas på klubbarna som tar klivet upp. Ett förslag som tolkats som att SHL ska bli en stängd liga.