Det senaste året har NSD och Kuriren satsat hårt på sportlivesändningar. Det har resulterat i att alla prenumeranter fått möjligheten att se samtliga SM-finaler i basket, handbollsslutspel, fotbollscuper och derbyn, Dundret Runt, Luleå Stadsmara, Gatbasket-VM, watercross-SM och mycket annat.

Nu kan Norrbottens Media erbjuda ännu fler högintressanta sändningar. Det står nämligen klart att vi, som enda mediahus, kommer att sända fyra av Luleå Hockeys träningsmatcher.

Det handlar om:

16 augusti 19.00: Luleå Hockey–Kärpät (spelas i Kalix).

28 augusti 20.15: Lausanne–Luleå Hockey (Yverdon-les-Bains, Schweiz).

30 augusti 19.00: Genève–Luleå Hockey (Genève, Schweiz).

1 september 16.00: Fribourg–Luleå Hockey (Yverdon-les-Bains, Schweiz).

– Det har legat högt på vår agenda att få till livesändningar med Luleå Hockey, som vi vet är det lag i Norrbotten som väcker allra störst intresse bland våra läsare. Därför känns det underbart att kunna bjuda våra prenumeranter på det här, säger Norrbottens Medias sportchef Anton Olofsson.

Den första träningsmatchen, som spelas i Kalix, kommenteras av Reine Sundqvist och André Samuelsson. Sedan skickas ett reporterteam till Yverdon-les-Bains i Schweiz den 27 augusti för att följa Luleå Hockeys träningsläger den veckan. Det kommer att erbjudas mycket läsning inför och efter matcher, men även exklusiva livesändningar från de tre matcher som spelas under turnén.

– Det blir första gången i våra tidningars historia som vi själva producerar en sportsändning utomlands. Det känns som helt rätt läge att göra denna satsning efter den fina respons vi har fått från våra prenumeranter. Träningsmatcher brukar vara oerhört intressanta eftersom man får en första glimt av lagbygget och kan bekanta sig med nya spelare, säger Anton Olofsson.

Kostnaden för en digital prenumeration är 99 kronor i månaden. För den summan kan du alltså se samtliga fyra Luleå Hockey-matcher och ta del av all annan journalistik som publiceras på nsd.se och kuriren.nu.

Här kan du teckna abonnemang på NSD.

Här kan du teckna abonnemang på Kuriren.