Lucas Wallmarks säsong i Nordamerika har verkligen varit berg- och dalbane-liknande.

När han väl har spelat match har han öst in poäng. Men säsongen har även inneburit två tuffa skador som satt käppar i hjulet för den förre Luleå Hockey-stjärnan.

– Det har varit lite dålig tajming. Jag har knappt varit skadad under karriären och nu kommer allt på samma gång, säger han till Sporten.

– Och sedan när man har känt sig het där ute på isen och levererar så är det ju extra trist. Men skador hör, tyvärr, till sporten och kan hända alla.

Förra helgen var han äntligen tillbaka i Charlotte Checkers laguppställning efter en magmuskelskada som hållit honom borta från spel i nästan en månad.

– Den skadan var lite knepig. Men den har jag blivit helt kvitt och allt funkar skitbra – det känns riktigt skönt, säger Wallmark som producerade direkt i återkomsten.

I fredagens comeback mot Springfield Thunderbirds stod han för en assist i Charlottes 4–1-seger. Och i söndagens 4–3-seger slog inledde han lagets målskytte i den första perioden.

– Jag lyckades tyvärr bryta fingret, säger Wallmark som fick en fraktur på vänsterhandens långfinger.

– Jag fick en slashing längst upp på fingret och ett ben blev brutet.

Därmed tvingas Wallmark, som redan missat nio av lagets 23 AHL-matcher, till ofrivillig matchvila.

– Som "tur i oturen" blir jag nog inte borta alltför länge. Jag hoppas kunna vara tillbaka redan nästa vecka, säger 22-åringen som berättar att den första skadan i början av november kom extra olägligt.

Då hade nämligen hans NHL-klubb Carolina Hurricanes förberett honom på att bli uppkallad till världens bästa hockeyliga. Ett föga förvånande besked med tanke på att forwarden fram till dess hade producerat 15 poäng (4 mål och 11 assist) 12 AHL-matcher.

– Tyvärr fick jag min muskelskada den gången. Jag hade verkligen oflyt, tajmingen på skadan var inte den bästa, säger Lucas Wallmark.

– Just innan sa de i princip: "Det är dags nu".

Han är beredd att ta upp kampen om en NHL-plats så fort hans långfinger är helt igen.

– Nu kan jag bara bita ihop och försöka komma tillbaka ännu bättre. Det kommer förhoppningsvis (positiva besked från NHL) så småningom, jag får bara hålla huvudet högt, säger Lucas Wallmark.

Förra säsongen gjorde den förre Luleå Hockey-centern åtta NHL-matcher i Carolinas rödvita tröja. Totalt bokfördes han för två assist och +1 i plus/minus-statistiken.