Luleå Hockey har för första gången denna säsong gått segrande ur två raka matcher. Huvudanledningen till det kan stavas Joel Lassinantti. Målvakten är i storform och har endast släppt ett av 62 skott förbi sig på dem två senaste matcherna. Nu hyllas han stort av Thomas "Bulan" Berglund efter matchen mot Djurgården.

– Han var bra, jävligt bra. Det kan man konstatera. Han var överjävligt bra sista femton minuterna. Tack vare honom fick vi chansen att vinna matchen och det ska han all cred för. Han räddade poängen åt oss tycker jag.

Men målvakten håller sig inte lika högt.

Artikelbild

| Joel Lassinantti

– Jag tycker min prestation går hand i hand med lagets. vi spelar tajt och kompakt vilket gynnar mig som målvakt då jag får förtroende och stärks av det, säger Joel Lassinantti.

25–åringen har endast släppt en enda puck förbi sig på 62 skott och utsågs som förra veckans bästa målvakt av SHL i "veckans lineup".

– Det är väl ett kvitto på att man gör något bra men sen får man se hur matcherna har varit och vi har inte släppt de där klara lägena i slottet.

Men du hade några svettiga räddningar mot Djurgården ändå?

Artikelbild

| Joel Lassinantti kramar om Emil Larsson efter en vinst.

– Ja, absolut! Man ska ju ha en gnutta tur också.

Du ser det som tur alltså?

– Nej, jag jobbar hårt efter mina linjer i spelet och nu när jag är trygg med dem så studsar puckarna rätt. Det är svårt att förklara varför det fungerar nu.

Lassinantti ligger just nu på 93,10 i räddningsprocent efter sex omgångar i grundserien. Vilket kan jämföras med hans grundseriebästa på 92,79 som han har från säsongen 2014/2015.

– Jag har jobbat hårt på att komma tillbaka till mitt stabila spel utan att flaxa iväg och göra en massa ytterlägesräddningar. Självklart ska man göra det med då det krävs men jag vill ha ett lugnt spel med linjer som jag följer till punkt och pricka. Då blir jag mer trygg och växer mer.