Luleå Hockey/MSSK meddelade på onsdagen att man har förlängt kontrakten med Pernilla Forsgren, Sandra Rannerud och Zsofia Jokai Szilagy.

Fredrik Glader är nöjd med sin trupp.

– Vi har några forwardsplatser kvar att fylla. Men jag tycker det ser bra ut. Vi har landets bästa målvaktsuppsättning. Och backuppsättningen är också en av de bästa, säger han.

Man har också gjort klart med Linn Peterson som spelade för klubben förrförra säsongen. Men hon spelade bara ett fåtal matcher under den gångna säsongen och han tror det kommer ta ett tag för henne att komma igång.

– Vi vet vad hon kan. Och vi kommer att ha tålamod med henne, säger Fredrik Glader.

I och med värvningen av Linn Peterson, och förlängningarna med Pernilla Forsgren, Sandra Rannerud och Zsofia Jokai Szilagy, har Luleå Hockey två målvakter, åtta backar och nio forwards under kontrakt.

Men fyra forwards till ska in.

– Ja, minst, säger Fredrik Glader och tillägger:

– Och åtminstone en av dem kommer att vara center.

Han vill gärna ha tillbaka Jennifer Wakefield som anslöt i slutet av förra säsongen. Men konstaterar att det är en del saker som måste lösas för att det ska vara möjligt.

– Vi behöver bland annat hitta ett jobb vid sidan av hockeyn åt henne. Och det är inte det lättaste att hitta det åt någon som bara pratar engelska, säger Fredrik Glader.

När det gäller Michelle Karvinen är han desto mer hoppfull.

– Det har av olika anledningar dragit ut lite på tiden. Men det är inget som har förändrats. Vi vill behålla henne och hon vill stanna hos oss. Och vi för en positiv dialog med henne, säger han.